INTRETINEREA CURENTA A PISCINEI

Cel putin o data pe saptamana sunt recomandate urmatoarele verificari si lucrari:

- Verificarea nivelului apei (daca nivelul este prea scăzut: sub 1/3 de la nivelul skimmerului exista riscul ca skimmerul sa traga mai mult aer (priză de aer) decat apa iar daca nivelul este prea înalt: peste 1/3 deasupra skimmerului stratul de apă superficial nu mai este colectat si in consecinta impuritatile de la suprafata nu pot fi colectate in mare masura).

-Verificati circulatia apei in piscina cu pompa pornita (planul apei in skimmere si in dreptul duzelor de refulare) trebuie sa confirme ca exista circulatie.

-Verificati cosurile skimmerelor si eventual, daca manometrul indica valori sub cele normale, verificati si cosul prefiltrului pompei de piscina.

-Spalati invers si decolmatati filtrul cu nisip (cu pompa oprita, comutati vana de pe pozitia FILTRARE (“Filter”) pe pozitia SPALARE INVERSA (“Backwash”, si numai dupa aceea porniti pompa piscinei). Vanele filtrelor furnizate au si o fereastra de verificare care daca este urmarita, monitorizeaza gradul de murdarire al nisipului din filtru. Daca apa evacuata nu este limpede, se prelungeste timpul de spalare inversa.

-Folositi aspiratorul cu perie pentru a aspira particulele solide si eventualele alge de pe fundul piscinei sau de pe pereretii piscinei.

-Cu ajutorul plasei indepartati particulele plutitoare din piscina (frunze, resturi, etc.).

-Curatati marginea piscinei, bordurile, etc.

-Analizati apa cu ajutorul testelor (PH, continut de substante folosite la tratarea apei -Clor/Oxigen Activ, Brom, etc.).

-Dozati substantele chimice pentru tratarea apei conform indicatiilor producatorilor (toti producatorii indica modul de folosire si cantitatea necesara de substante raportata la volumul apei care trebuie tratata).